Ο Μάιος τελευταίος μήνας της άνοιξης και τελευταία ευκαιρία να γνωρίσει, αλλά και να απολαύσει κάποιος την Κύθνο με μία μορφή που σπάνια την αντικρίζει.
Καταπράσινοι αγροί γεμάτοι λουλούδια, μυρωδιές, πουλιά να κελαηδούν παντού και τριγύρω μια καταγάλανη, ήρεμη θάλασσα.
Από τις 30 Απριλίου το καταδυτικό μας κέντρο θα είναι ανοιχτό κάθε Σαββατοκύριακο για καταδύσεις από σκάφος, ενώ τις υπόλοιπες μέρες θα γίνονται καταδύσεις από παραλία, όπως επίσης οι καθιερωμένες νυχτερινές στη Γέφυρα του Μεταλλείου.
Ο Μάιος μπορεί να είναι μεν λίγο κρύος ακόμα, αλλά είναι η καλύτερη ευκαιρία για τους επισκέπτες της Κύθνου να απολαύσουν το νησί, έτσι όπως σπάνια θα το ξαναδούν και τη θάλασσα σε όλο της το μεγαλείο.
Οι ήρεμοι άνεμοι, η καταπληκτική ορατότητα και η υποθαλάσσια ζωή κάνουν το μήνα αυτό ιδανικό για καταδύσεις.
Αυτή την εποχή είναι σχετικά εύκολο να καταδυθούμε σε μέρη που δύσκολα κανείς μπορεί να επισκεφθεί άλλες εποχές του χρόνου.
Καταδύσεις εύκολα μπορούν να οργανωθούν στο ναυάγιο Pepe Michalis, στις σπηλιές της Σπαλλέτας, στη σπηλιά του Πειρατή, στα κοράλλια της Γλυφάδας, στη Λαγκούνα και σε άλλα πολλά που συνήθως τα αποφεύγουμε τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω ανέμου.
Οι καταδύσεις μπορούν κάλλιστα να συνδυαστούν με δραστηριότητες στη φύση, όπως οδοιπορία ή ποδηλασία βουνού στο Μεσαιωνικό Κάστρο που αυτή την εποχή είναι στις καλύτερές του. Αν επισκεφτείτε το Κάστρο φροντίστε να βρίσκεστε εκεί κατά το ηλιοβασίλεμα. Τα λόγια εδώ περισσεύουν.
Επίσης, επισκεφθείτε το Σπήλαιο Καταφύκι της Δρυοπίδας με τεράστιους και πανέμορφους σταλαχτίτες, τη μαγευτική παραλία της Κολώνας, τον αρχαιολογικό τόπο του Βρυόκαστρου.
Οι βόλτες στα σοκάκια της Χώρας και της Δρυοπίδας κατά τις μεσημεριανές ώρες επιβάλλονται και φυσικά μην παραλείψετε να επισκεφθείτε κάποιο από τα ταβερνάκια τους.
Οι μέρες του Μαΐου στο νησί περνάνε με ένα τρόπο μοναδικό, αργά, χαλαρά και ήρεμα. Θα σας κάνουν να ξεχαστείτε και να ξεκουραστείτε πραγματικά.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να μπορέσουμε να οργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο την εκδρομή σας, μια και το καταδυτικό κέντρο θα λειτουργεί αποκλειστικά για εσάς.
|